Bloggträffen formforum i Kosta och Boda

 
Nu ska jag äntligen visa lite bilder från formforum, bloggträffen som hölls i helgen, i Kosta och i Boda.
Formforum anordnades av Frida på Trendenser och Milk och vi var ca 30 bloggare som var på plats nere i glasriket.Ett ruskigt kul tillfälle att träffa alla andra bloggare, där många har blivit goda vänner genom åren. Dessutom möta nya bloggare som man verkligen vill lära känna.

 
Kosta Boda Art hotel, där vi bodde, är ett fantastiskt hotel med väldigt mycket att ta in när det gäller glas och formgivare. Kanske lite mycket av det goda. Men alla fantastiska glasinstallationer och konstverk tar andan ur en när man ser sig omkring.
 
Dagen startade med föreläsningar och information där bland annat Nordsjö Idé och design stod för färgkunskapen och trender.

 
I receptionen hängen den lilla lampan som är 2,5 meter hög. Pris 2 500 00 kr. Visst är den fantastisk. Glasbaren är också en sevärdhet i sig. Allt går i blått och hela interiören är tillverkad i glas.
 
På fredagskvällen var det vinglasprovning med fantastiska Erika Lagerbielke, en av de stora formgivare som håller till nere i Kosta. Hon står bakom många av Orrefors Kosta Bodas mest kända serier, bl.a. Intermezzo och gåvan till Kronprinsessan och Daniels bröllop.


 
Fredagen innehöll även att prova att blåsa glas, slipa ett eget smycke och ta del av tillverkningen av glas och glaspjäser. Väldigt intressant.


 
Lördagsmorgonen startade med spa för dom som ville, innan det var dags att lyssna på Lena Bergström och hennes otroliga berättelser. Bland annat om hur Clarion Post Hotel fick sin receptionsdisk i kristall, formgiven av Lena själv.
 
Nästa stopp var i Boda, på Stockholm Design House Open och glasmuseét. Spännande att gå igenom tidsepokerna och ta del av historia inom glasbruk. Design House Stockholm har en urläcker industrilokal där försäljningen äger rum, där också fika/lunch intogs.
 
 
Det var en otroligt inspirerande och givande helg på alla sätt. Och vill du läsa vad de andra bloggarna har skrivit som var på plats, kolla in i vänstra menyn på bloggarna. Bland annat hittar du fröken Kumlin, Inredningshjälpen,Trendenser, Hemtrender, Ica Carlsson, Fixa & DonaBy Emma, Simplicity, Nancy and i och Room by Sofie.
 
Bilder: Henrick Eriksson

Kommentarer