Inspiration för terrassen.


Nu ska det fixas till en ny terrass/altan här hemma. Det ska byggas tak över den samt fixas lite annat. Jag ritade den tidigare efter eget huvud om hur jag vill ha den, då den också ligger lite i backe så blir det höjdskillnad från det ena hörnet till det andra, med hela en meter.

Grundideén är den som är på bilden ovan, men tänk dig att delen vänstra delen är en meter från marken. Då har jag ritat in en sittbänk från vänster som slutar i ett trappsteg på höger sida.

Inga barnsäkra staket eller liknande, utan helt öppen. Draperier ska in på plats runt pelarna och stort bord med bänkar ska in. I Taket kommer att vara i kanalplast, då jag har kollar runt i mängder efter olika lösningar m.m. Det kanske inte är det snyggaste, men bjälklaget ska få sticka upp över så de inte syns utifrån lika mycket, och på undersidan blir det supportreglar som också gör att det "försvinner" lite.


För övrigt så blir allt svart och grått (konstigt va?!) och rena ytor. Fokus på umgänge och mys. En stor soffa spar vi och fåtöljerna ryker. Ska försöka hitta nåt lägre alternativ till både loungebord och sittplatser, men det får bli längre fram.

Gjorde förresten mitt första inköp till terrassen igår. En stråkvast för 29 kr på IKEA. Det gäller att börja i rätt ände ;-)

Nu tänker du väl "Mhä - till det röda torpet??" Japp! för torpet ska bli svart i sommar det med :-)

Övre bild: Boligmagasinet /fotograf: Fredrikke Heiberg
Undre bild: SVD /Lotta Ringdahl (fotograf okänd)

Kommentarer