Turkos, aqua, mint - Trenden som fortsätter


Den mintgröna och turkosa färgen har du nog inte missat, den är verkligen överallt just nu.

Den här bilden tycker jag är fantastisk. Patina på möblerna och patina på detaljerna. Samlade objekt i samma toner som ger harmoni. Den kommer från Calliope Makraki´s picasaalbum. Ett sätt , som många andra, att samla vackra bilder inom ett område. (Jag hittar inte originalet, stylist, fotograf m.m på bilden ovan, vet du det får du gärna hojta till!)


Som Danetti´s Sporta chair. Enkel och lätt och i turkos. Men här i en intensiv turkos färg.

Den här är det som det talades om förra året, längtan till solen, det blå vattnet och de gömda lagunerna, och som vi ser nu. Den lite glammiga färgen som för tankar till poolpartyn, resor och stränder. Den turkosa färgen kom ju redan 2010 men har sedan skiftat i tonerna från intensiv turkos till urvattnad aqua. Det är det som gör det så kul med färger i trend.

Tex. om alla olika företag lyfter en färg så blir det aldrig exakt, utan toner av årets färg. Det skapar ju dynamik och gör det enklare för oss som kunder att kunna hitta och kombinera de turkosa färgerna. Och en mintgrön urtvättad möbel fungerar ju riktigt bra med starkt turkosa detaljer.

Just nu är färgen mer mintgrön och urtvättad, vilket vi också kommer se mer av till hösten, i kombinationer med sotiga rosa och blå toner. Vi är tidiga i Skandinavien att ta till oss trender och att göra om hemma. Det blir mycket mer urtvättade, vindpinade färger i höst och till våren 2013.

Spännande att se hur det förändras, det blir lugnare i färgskalorna nu efter att vi haft det stormigt i världen och vill lugna ner oss. Vi söker lugnet och går tillbaka till våra rötter och arv mer än vi gjort, där vi känner oss trygga. Givetvis finns alltid de starka färgerna med som accenter, s.k.a. acidfärger och det är ju bara bra för att pigga upp lite.

Vill du veta mer om trenderna så kan du klicka på TREND i högra menyn, där hittar du många inlägg som jag gjort i ämnet.

Bilder: Calliope Makraki, Danetti

Kommentarer

Leila sa…
Intressant! Gillar verkligen dina reflektioner kring färg- och materialval, framförallt de bakomliggande orsakerna till varför vi väljer som vi gör. Mycket bra att veta, tack för en bra blogg! Mer sånt :)
Mvh