Vindsvåning med färgklick


Idag är det ju måndag och måndag betyder en titt på boenden jag gillar och tycker är inspirerande. Den här gången är det en vindsvåning i Vasastan i Stockholm.

Jag är svag för svart och vitt tillsammans med detaljer i gammal stil, såsom vinklar,  träbjälkar och liknande. Det ger en skön personlighet till boendet, oavsett om den är nyproducerad eller gammal. Bara att man tagit hänsyn till vinden eller husets karaktär.


En skön detalj tycker jag är de färgstarka kuddarna och en knallig bukett med tulpaner. I vissa fall lite vågat när det kommer till homestyling/inredning tillsammans med svart och vitt. Speciellt när lägenheterna ska upp för visning. Många vågar inte lägga till färg i så rena ytor och kör ofta det säkra före det osäkra. Naturmaterial och naturfärger.


Bjälkarna i taket är ju en fantastisk detalj, visst lite dammsamlare, men vad gör väl det när det blir snyggt?

Förra måndagen visade jag också en vindsvåning, även den med ett otroligt ljusinsläpp. Takfönster och stora terassdörrar gör mycket för den här lägenheten.

En sak som jag gillar mest med denna är att taket inte är fyllt med infällda spotlights, något som används lite för mycket i Sverige, om jag får tycka till. Ibland gödslas det med dessa infällda spotlights så man kan tro att det varit största rean ever på dessa. Det finns så otroligt mycket snygg och smart belysning att använda istället, eller som komplement till de infällda lamporna.


Den lilla trappan till vinden är diskret och inmålad i samma färg som väggarna. En snyggt sätt att trolla bort den.

Vill du kolla mer på lägenheten så kan du besöka hemnet eller mäklarens hemsida här>>

Märklare är Ekenstam och lägenheten ligger på Hagagatan i Stockholm.Kommentarer

Så snygg våning!!! Kram på dig