Boende med stylad känsla


Den här lägenheten har Svenskfastighetsförmedling uppe just nu för försäljning. Den ligger i Göteborg. Ljus och homestylad så det förslår. Jag gillar den på något sätt.

Vad jag tänkte på när jag satt och surfade runt lite var ju att många lägenheter är identiska i inredningen. Visserligen är det i många fall samma homestylingföretag som flyttar runt sakerna och gör liknande på flera visningsobjekt. Den här lägenheten kanske ägaren satt sin prägel på själv, helt och hållet, vad vet jag, men det känns inte så.

Lite att det skall vara samma ton och stil i alla objekt hos de flesta mäklarna i sverige. Och fotograferat med det största vidvinkelobjektivet som hittats. De här bilderna är snyggt fotograferade, de vill inte förstora så rummet ser ovalt ut, utan använder de linjer som finns i tak, golv och väggar för att bygga illusionen av rymd och yta.


Jag tycker om den här lägenheten även om jag tycker det är alldeles för stylat. Färgval och struktur tycker jag är fint, men inte en "pinal" är fel. Kuddar i överflöd.


Något som är väldigt vanligt i homestyling idag är att hänga fram matchande kläder, ställa fram ett par snedställda skor under skrivbordet, en väska på sängen o.s.v. Allt för att det skall kännas som om någon bor där, men ändå att du som köpare ska kunna se dina möbler och ditt liv i lägenheten.

I USA använder flera mäklare statister sedan många år, som visar upp hemmet, den lyckliga familjen som sitter och äter middag och liknande. En liten show. Det gjordes ju ett omskrivet och disskuterat försök uppöver i höstas, med statister i gammal miljö, det tyckte media var nytänkande?!?! Nej, bara en dålig efterapning av något som funnits länge på en annan kontinent.


Du hittar hela objektet här på mäklarens sida, eller här på hemnets hemsida.

Kommentarer

love the white spaces.
happy 2012! - kat