Ett material som börjar komma tillbaka inom inredning


Marmor. Speciellt Carrara marmor börjar synar överallt. Både i reportage, styling bilder och som detaljer inom inredning.

Ett bra exempel hur man lyft in marmor i modern interiör är bageriet Elektra i Grekland, designat av Studioprototype Architects redan i slutet av 2009. Trä, svart och marmor i rena och snygga linjer. På möbelmässan i Milano fanns mycket marmor, mer om det längre ner i inlägget.


Marmor har ju ett tydligt utseende med sin vita botten och grå inslag, något som kan användas med fördel inom inredning. Jag som är född under 70-talet var ju runt 10-15 år när marmor var som störst här i Sverige. Marmorbord, pelare, lampor och annat fanns i överflöd.


Stylingbilder om innehåller marmor, här valnötsbyrå av IL Pezzo mancante. Slitna väggtoner i aqua, som ligger i trend, tillsammans med trä och marmor.


Under möbelmässan i Milano 2011 visades dessa lampor (de små) som har en bas av Carrara marmor. De kommer från Molo och heter Capello, vilket syftar på pappersskärmen på lampan.


Förutom dessa så ser jag nyheter inom interiör, möbler, mer belysning och inredningsaccessoarer. Bilder och produkter med just marmor. Är det så att vi är på väg mot en ny marmor era? Kanske dags att lyfta upp ditt marmorbord ur förrådet?

Bilder: ovanstående varumärken

Kommentarer