"Fråga Henrick" - Skrivbord till Isabel.

Idag kom en förfrågan från en läsare, ingen mindre än Isabel, som undrade om jag hade lite tips på skrivbord. Gärna med svarvade ben.

Jag brukar svara det mesta via mail, men tänkte denna gången att jag skall ta itu med min "Fråga Henrick" tanke som ligger och gror. Jag kommer tyvärr inte att kunna besvara alla, men kommer då och då plockar jag ut något som just du letar efter eller vill ha tips om. Lämna bara din fråga i kommentarfältet, jag läser alla kommentarer.

Det är lite svårt att hitta just svarvade ben på skrivbord, men jag tycker det här är enkelt men ändå snyggt. Det kommer från Ellos och kostar 1699 kr.


Ett annat tips är att leta på loppis och auktioner, för att sedan måla om och sätta sin egen prägel på. Allt från en fräck färg till att göra schabloner och texter. Allt efter vad man har för inredning som man vill att det skall passa in i.

På landet har jag plockat av vingskivorna på mitt runda slagbord och på så sätt gjort ett mindre skrivbord för att kunna jobba vid. Ett loppisfynd för 100 kr. Visserligen utan lådor, men fungerar ändå.

Isabel, jag hoppas att du hittar ditt skrivbord!

Bild: Ellos, Henrick Eriksson

Kommentarer

Anonym sa…
Snygga skirvbord!
perfekt till ett litet kontor.
Häls Johanna från bloggen formge
Anonym sa…
Tack så mycket för tipsen!
Ska definitivt kolla upp ellos bordet.
Men ska också ge mig ut på loppis äventyr nu i helgen.
Ibland behöver man lite inspiration och värdefulla tips från en duktig bloggare :)
Hör av mig och skickar en bild när jag hittat "mitt" skrivbord!

/Isabel
Anonym sa…
En undran: varför är det inte ok att måla om ett nytt bord från Ellos för att sätta sin "egen prägel" på det, men däremot att måla om ett hundraårigt bord (eller mer) som endera har ett fint fanér eller är ådringsmålat?

Många av loppisborden som alla målar om har ju en kvalitét som nya bord inte har, och även en hantverksskicklighet och omsorg om detaljer som dagens möbler saknar, det sena 1800-talets möbler håller på att målas sönder, varför inte ge IKEAmöbeln samma behandling? /Mvh Lisa.
@Lisa - Givetvis skulle jag uppmana att måla om ett nytillverkat bord, håller med dig fullt ut! Man skall absolut bevara gamla möbler som de är om de är i någorlunda skick, både ur värde och framför allt ur kulturell synpunkt. Vad jag menade var att man kan ofta finna billigare bord och möbler som ofta är målade eller lättare skadade och ta hand om dem, en bra återvinning. Jag brinner för att kunna återanvända eller återvinna sådant som andra inte vill ha, istället för att producera nytt. Jag uttryckte mig lite för kort kanske. Uppsakattar verkligen ditt inlägg. / H