Purple Projekt - Stöd "it gets better" med lila.


Jag och Pethra på Design & inredningsbloggen stödjer "It gets better" projektet, som Micke Kazarnowicz startade i en Facebook grupp, genom att visa lila idag på våra bloggar.

Genom att bära något lila idag, oavsett kön, sexuell läggning och ålder, säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna med sin sexuella läggning.

Senaste året har 5 unga pojkar begått självmord p.g.a mobbning för sin sexuella läggning och i Sverige är självmordsförsök är 2,5 gånger vanligare bland unga kvinnor som är osäkra på sin sexualitet, och mer än 5 gånger vanligare bland dito unga män.


Mobbning för sexuell läggning i skolor och arbetsplatser är en viktig fråga som skall uppmärksammas. "Det blir bättre"/ "it gets better" är ord som betyder mycket i sammanhanget och det viktiga är att vi alla får. och har rätten, att vara precis som vi är. Något som borde vara självklart.

Vi vill uppmana alla att stödja alla HBT människor i din omgivning genom att bära något lila idag. Visa att det är ok och att du tycker det är självklart.


Har du inte möjlighet att bära något lila? Man kan visa det på flera sätt, genom att sätta fram en lila blomma, vas, kudde eller någon annan inredningsdetalj på jobbet, i skolan eller i ditt hem. Det kan betyda mycket mer än du anar för någon i din närhet.

Bilder: Sköna hem,ellos, chicue.se, tehusetjava, mikmak, apartmenttherapy, converse, sicis samt orrefors.
Kollage: Henrick Eriksson

Kommentarer

Bull farmor sa…
Fantastisk ide´...jag tar lila tröja!!!!! Kram
Turid sa…
Hej Henrik
Tack för ditt generösa erbjudande, jag kommer att nappa på det om jag inte hittar någon som för lilla perpusillan...

Och utan att ha en aning om det så klädde jag mig rätt idag!! ;)

//turid
Hej!
Jättebra! Jag som nog inte äger något lila får gräva djupt i mina gömmor men något kommer jag nog på :)
Bloggen är iaf ett fantastiskt verktyg att sprida budskapet vidare!
Hoppas du får en bra dag.
Kram Vanja!
Olga sa…
Hi Henrik! I love all the shades of violet - it's a very vibrant colour.
Hej H!
Fint collage! jag försökte hitta var du lånat den första stora bilden ifrån... Är intr av både lampan och gula bordet där. Har du lust att hjälpa mig? Trevlig helg!!